Karrosseritekniker Michael Bolsvig Hansen
10 januar 2023

Karrosseritekniker Michael Bolvig Hansen: Faglig stolthed driver mit arbejde

Industriens Uddannelser er klar til at fejre de dygtige konkurrencedeltagere ved DM i Skills i Fredericia. For at varme op til den store begivenhed har vi lavet en række portrætter af de talentfulde deltagere, der kommer fra industrien. I portrætterne fortæller de om deres valg af uddannelse, deres forberedelse til konkurrencen, og hvordan den grønne omstilling påvirker deres fag.

Karrosseriteknikerlærling Michael Bolvig Hansen elsker at rette op på ødelagte biler og er utrolig perfektioneret omkring sit fag. Michael har altid vidst, at han skulle bruge sine hænder i et arbejde, så da han så, at Semler Retail Amager søgte en karrosseriteknikerlærling, fik han hurtigt søgt lærepladsen. Det viste sig at være en god karrierevej, da Michael er dygtig til sin metier og ikke går på kompromis med sine løsninger. DM i Skills venter forude som kulminationen på Michaels hårde og flotte arbejde som lærling.

Navn: Michael Bolvig Hansen

Uddannelse: Karrosseritekniker

Skole: College360

Virksomhed: Semler Retail Amager

Alder: 21 år

Hvad går dit fag ud på?

- Som karrosseritekniker arbejder jeg med at reparere ødelagte biler, såsom at udrette buler, skifte forruder og reparere større konstruktioner. Dette kan også inkludere svejsning af nye dele for at gøre bilerne så lækre som muligt. Jeg arbejder primært med nye biler fra Volkswagen, Audi, Skoda og Seat. 

Hvorfor valgte du lige at blive karrosseritekniker?

- Jeg har længe haft en drøm at bruge mine hænder, så da jeg så en annonce fra Semler Retail Amager, der søgte lærlinge, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at jeg skulle søge lærepladsen. Jeg havde hørt gode ting om karrosseriteknikerfaget og tænkte, at det kunne være spændende, så jeg søgte ind og fik lærepladsen. Jeg nyder den store tilfredsstillelse, der følger med at tage skadet biler ind, reparere dem og se dem stå snorlige igen.

Hvad er det bedste ved dit fag - hvilke opgaver kan du bedst lide?

- Det bedste ved mit fag er, at jeg elsker at lave opretninger på biler. Det er spændende at strække metallet ud, så det bliver glat igen. Jeg kan også godt lide at arbejde på biler med større skader, da det kræver, at jeg kan holde overblikket og tænke strategisk. Der er altid en løsning på et problem, og jeg elsker at finde det.

Hvorfor tror du, at du er blevet så god til dit fag, at du nu skal dyste til DM?

- Jeg tror, at jeg blevet god til mit fag, fordi jeg elsker det og har haft nemt ved at løse de forskellige udfordringer undervejs. Jeg har et ønske om at gøre mit bedste for at få bilerne til at se ordentlige ud, og jeg vil altid forsøge at forbedre mine kompetencer. Det er nok også derfor, at nogen har set mit potentiale og valgt mig til at deltage i DM i Skills. Jeg glæder mig til at dyste og vise, hvad jeg kan.

Hvordan forbereder du dig til DM?

- Jeg er så heldig, at jeg er på min skole op til DM. Derfor kan vi nemt træne efter skoletid, da vi får lov til at bruge alle skolens faciliteter. Så jeg bruger faktisk de fleste dage på at stå på skolens værksted og forberede mig i øjeblikket.

Hvad siger din familie og venner til, at du skal til DM?

- Min familie, venner og chefer er meget stolte og begejstret for, at jeg har kvalificeret mig til DM i Skills 2023.

Hvad skal publikum særligt glæde sig til at opleve ved DM-konkurrence for karrosseriteknikere?

- Publikum kan glæde sig til at se biler blive sat op i en opretterbænk og trukket ud med store kæder og hydraulikslanger, som bruges til at reparere større konstruktioner eller løsne spændinger.

Med dine ord - Hvordan bidrager dit fag til den grønne omstilling?

- Som karrosseriteknikere bidrager vi til den grønne omstilling ved at prøve at reparere biler uden at skulle bestille for mange nye dele og ved at forsøge at svejse de ødelagte konstruktioner sammen i stedet for at skrotte dem.

Hvad drømmer du om at lave som karrosseritekniker?

- Indtil videre tager jeg lidt det hele, som det kommer. Så lige nu er min drøm at gå og arbejde med biler på et værksted.

Kontakt os gerne og hør nærmere

Merete Hende

Chefkonsulent

Telefon

33 77 91 64

Mobil

61 13 30 41

E-mail

mh@iu.dk