Uge 12 Automatiktekniker Mie
22 marts 2024

Automatiktekniker Mie er klar til DM i Skills: Jeg glæder mig til hele oplevelsen

Mie fra Nørre Aslev glæder sig til at opleve DM i Skills på nærmeste hold. Når fritiden ikke går med at skrive og spille musik, har hun fuld fokus på at forberede sig til konkurrencerne. Mie blev færdiguddannet som automatiktekniker i december 2023, men hun lægger jævnligt vejen forbi skolen for at træne til mesterskaberne.

Navn: Mie Borris Petersen

Skole: ZBC

Virksomhed: Alfa Laval

Alder: 22 år

Automatiktekniker Mie er klar til DM i Skills

Hvad laver en automatiktekniker med dine ord?

Som automatiktekniker arbejder du med teknik og elektronik. Det er en bred uddannelse, der åbner for en række af muligheder. Uanset om du brænder for at arbejde med robotter og programmering eller el og styring af maskiner, så er der mulighed for det.

Hvad er det bedste ved dit fag?

Jeg kan godt lide variationen i arbejdet. Jeg koder blandt andet styresystemer, men jeg arbejder også mere hands-on med faget, når jeg arbejder med fx beslag og hydraulik.

Og så oplever jeg, at faget er helt afgørende for den grønne omstilling. Automatikteknikerfaget er meget innovativt, og den grønne omstilling handler for mig at se i høj grad om at undersøge og afprøve nye og grønnere løsninger, hvilket betyder meget for mig.

Hvorfor tror du, at du er blevet så god til dit fag, at du nu skal dyste til DM i Skills?

Jeg brænder for det første for mit fag. Og så har jeg haft en super opbakning fra den virksomhed, jeg er ansat i. De har virkelig taget ansvar for min læring. Når jeg har været på skole, har vi haft et fedt samspil os klassekammerater imellem og de dygtige undervisere. Jeg tror, at det er en kombination af det, der gør, at jeg i dag er god til og glad for mit fag.

Hvordan forbereder du dig til DM?

Jeg træner til dagligt, når jeg er på arbejde, hvor jeg blandt andet har fokus på ansvar og fejlsøgning, og så er jeg også flere dage på skolen, hvor vi træner tidligere opgaver.

Jeg blev udlært i december sidste år, men det er dejligt stadig at have sin gang på skolen.

Hvad glæder du dig særligt til ved DM?

Jeg glæder mig til hele oplevelsen. Både at se, hvad det er for en udfordring, vi skal løse og så ellers bare opleve det og nyde at være en del af set-uppet. Det er ikke afgørende for mig, om jeg vinder eller ej. Jeg håber selvfølgelig på det, men bare det at mine lærere har ment, at jeg er god nok til at deltage, det er jeg superglad for, og det gør, at jeg vil give den hele armen.

 

Kontakt os gerne og hør nærmere

Ole Richter

Uddannelseskonsulent

Telefon

33 77 91 98

Mobil

21 94 71 28

E-mail

or@iu.dk