Uge 24 Sps Haandbog (1)
12 juni 2024

Håndbog om SPS-støtte er ude nu – skal hjælpe virksomheder med at opnå støtte til lærlinge

Virksomheder i industrien efterspørger vejledning til at finde vej i, hvilke muligheder der er for at opnå specialpædagogisk støtte (SPS) til lærlinge med funktionsnedsættelser. I en ny håndbog får virksomheder konkrete råd og inspiration til at søge støtten.

Antallet af lærlinge i industrien med behov for støtte er stigende. Det har affødt et konkret behov hos virksomhederne, der efterspørger viden om, hvilke muligheder der er for støtte til lærlinge med funktionsnedsættelser.

3F, Dansk Industri og Industriens Uddannelser lancerer nu en håndbog til virksomheder med information om de støttemuligheder der findes.

Det er erhvervsskolerne, der har ansvaret for at søge støtte - også den støtte lærlingen får på lærepladsen. Men mange lærlinge oplever, at de ikke får SPS-støtten med ud på deres lærepladser, og derfor får virksomhederne med håndbogen en grundig indføring i, hvad støtten dækker over, og hvordan man søger den.

Ikke to lærlinge er ens

3F og DI ser med stor glæde på, at der nu er et konkret redskab for virksomhederne til at finde vej til støtten.

- Det er vigtigt, at de lærlingeansvarlige i virksomhederne får nogle konkrete redskaber til at hjælpe flere lærlinge på arbejdspladserne med den SPS-støtte, der kan være brug for. Med håndbogen får de netop den hjælp, som forhåbentligt kan være med til at sikre, at flere gennemfører deres uddannelse, siger Christine Bernt Henriksen, formand for Industriens Fællesudvalg (IF) og chefkonsulent i DI.

Og netop perspektivet i at hjælpe flere lærlinge gennem uddannelsen er vigtigt, lyder det fra 3F.

- Der er ikke to lærlinge, der er ens, og derfor er der også brug for en individuel tilgang til at hjælpe den enkelte lærling igennem sin uddannelse. Her kommer de konkrete forslag til støttemuligheder i håndbogen virkelig til sin ret, siger Pia Maul Andersen, næstformand for industrigruppen i 3F og næstformand for Industriens Fællesudvalg (IF).

Åbn og download håndbogen ved at klikke på billedet her:

SPS-håndbogen blev første gang præsenteret på et webinar den 29. april. På webinaret kunne man møde:

- Silke Ena Svare Arbo, der fortæller, hvordan det er at tage en erhvervsuddannelse med autisme.
- Henriette Leth fra Give Steel A/S, der fortæller om virksomhedens erfaringer med at hjælpe lærlinge med særlige behov ind på arbejdsmarkedet.
- Kirsten Callesen, der er specialiseret i at hjælpe mennesker med en række psykiske funktionsnedsættelser.

Se hele webinaret ved at klikke på billedet herunder. 

Kontakt os gerne og hør nærmere

Thomas Jensen

Uddannelseskonsulent

Telefon

33 77 91 89

Mobil

20 31 97 90

E-mail

tje@iu.dk

Ida Rode Hansen

Uddannelseskonsulent

Telefon

33 77 91 38

Mobil

30 31 67 68

E-mail

irh@iu.dk