Uge 6 Evigt Nyt Topbillede
08 februar 2024

Hovedperson i ny ungdomsserie uddanner sig til automatiktekniker

Unges blik på den grønne omstilling er et af temaerne i en ny YouTube-ungdomsserie, hvor en af hovedpersonerne er under uddannelse til automatiktekniker. Metalindustriens Uddannelsesudvalg har som medforfatter på serien bidraget med budskaber, der opbygger positive fortællinger om at tage en erhvervsuddannelse.

Det er sommer i København og en fasttømret venneflok er flyttet ind i haven hos vennen Carl Emil, der har fået lov at bruge sine forældres have som mødested i sommerferien. Det er i haven, at vennernes interne dramaer og forelskelser spænder ben for sommeren, de alle drømte om.

Sådan lyder plottet for en ny ungdomsserie med titlen EVIGT, som den selvlærte instruktør Jonas Risvig står bag. EVIGT handler ligesom mange af Risvigs andre serier om ungdomsliv med venskaber og kærlighed. I denne omgang er der et særligt fokus på unge og deres tanker, samtaler og engagement i klima og den grønne omstilling.

Og det er her Metalindustriens Uddannelsesudvalg (MI) kommer ind i billedet. MI har som medforfatter på serien fået mulighed for at byde ind med budskaber, der skal bidrage til at opbygge positive fortællinger om det at tage en erhvervsuddannelse.

 

- Projektet er en spændende og helt anderledes måde for MI at sætte fokus på, hvordan man som ung kan være med til at gøre en forskel for den grønne omstilling gennem sit valg af uddannelse. Serien viser også, at man ikke går glip af ting, der ofte hører et ungdomsliv til, fordi man vælger en anden ungdomsuddannelse end sine kammerater, siger Signe Tychsen Phillip, formand for MI og underdirektør i DI.

Solpaneler og vindmøller genererer strøm til sommerens fester

Budskaberne fra MI formidles hovedsageligt gennem karakteren ’Carl Emil’, der er ved at tage en erhvervsuddannelse som automatiktekniker. Det er i kontrast til alle vennerne, som er startet på gymnasiet. Carl Emil er motiveret af at ville gøre en forskel for klimaet. Han har både hoved og hænder skruet godt på, er ’cool’ og social. Henover sommeren i serien er Carl Emil omdrejningspunktet for en masse havefester, hvor han sætter solpaneler og en vindmølle op til at generere strøm til festens lyd og lys.

- Samarbejdet med en anmelderrost instruktør som Jonas Risvig har været en helt unik mulighed for MI for at kunne bidrage med budskaber til indhold fortalt af unge til unge. Det er vi utroligt glade for, siger Kasper Palm, næstformand for MI og forbundssekretær i Dansk Metal.

MI rakte tilbage i efteråret 2022 ud til Jonas Risvig med henblik på at samarbejde, fordi han med sine serier og tilstedeværelse på sociale medier har formået at etablere et talerør til de unge og er god til at tale i øjenhøjde med dem om temaer, der interesserer dem. Det faldt sammen med, at Jonas Risvig havde en serie på tegnebrættet, der skulle få unge til at tale sammen om klimaet. Det var i den forbindelse, samarbejdet med MI startede.

Udover MI har AOF og DSB også bidraget til seriens handling og tilblivelse. EVIGT får premiere den 11. februar og kan ses gratis på YouTube, klik her.

Kontakt os gerne og hør nærmere

Irene Neimann Rasmussen

Projektkonsulent

Telefon

33 77 91 07

Mobil

21 70 00 86

E-mail

irnr@iu.dk