leankørekort og digitalt kørekort
23 maj 2024

Nyt design og opdateret indhold i det digitale kørekort og lean-kørekortet

Industriens Fællesudvalg har opdateret kursusindholdet i lean-kørekortet og det digitale kørekort, så de følger med udviklingen i branchen. Designet er i samme anledning blevet opdateret.

Indholdet i AMU-kurserne til lean-kørekortet og det digitale kørekort er blevet opdateret. Der sker løbende ændringer i de kompetencer, industrien efterspørger. Derfor er det vigtigt, at kursusindholdet afspejler de nyeste metoder og værktøjer indenfor lean og digitalisering, så virksomhederne får kvalificeret arbejdskraft, og medarbejderne får relevante efteruddannelser.

Både 3F og Dansk Industri ser store fordele ved, at deres medlemmer kan få et kompetenceløft gennem de opdaterede kurser på lean-kørekortet og det digitale kørekort. Med det nye kursusindhold er folderne også blevet opdateret med nyt indhold og layout:

- Det er dejligt med de nye opdaterede foldere til lean-kørekortet og det digitale kørekort, så vi kan synliggøre mulighederne for vores medlemmer. Der er ingen tvivl om, at rigtigt mange har behov for det kompetenceløft, der ligger i kurserne, så de kan følge med udviklingen på deres arbejdsplads og bidrage til den grønne omstilling, fortæller Pia Maul Andersen, næstformand for Industriens Fællesudvalg og næstformand i industrigruppen i 3F.

Mette Louise Pedersen, chefkonsulent i Dansk Industri, supplerer:

- Grøn omstilling, øget produktivitet og digitale kompetencer er tre temaer, som fylder rigtig meget for vores medlemmer. Det er derfor vigtigt for vores medlemsvirksomheder, at medarbejderne har mulighed for at få styrket deres kompetencer inden for disse områder, og at både virksomheder og medarbejdere nemt kan få overblik over de relevante AMU-kurser, siger Mette Louise Pedersen.

Med Industriens digitale kørekort får medarbejdere i industrien en solid og praktisk indføring i digitalisering og kan efter fire kurser forstå, anvende og understøtte bruges af teknologier i produktionen. På 10 dage skal deltagerne igennem fire AMU-kurser:

Digitalisering i produktionen (21199) 2 dage

Digitalisering i produktionen 2 (49644) 3 dage

Anvendelse af produktionsdata (48562) 3 dage

Ny teknologi i produktionen (49613) 2 dage

Fokus på grøn omstilling, digitalisering og øget produktivitet

Ligesom med det digitale kørekort tager det 10 dage at opnå lean-kørekortet. Med lean-kørekortet får medarbejdere i industrien en introduktion til lean. Når medarbejderne har været igennem de fire AMU-kurser, kan de i højere grad understøtte virksomhedens grønne omstilling og sætte yderligere skub i produktiviteten. Desuden bliver medarbejderne klædt på til aktivt at kunne implementere og fastholde lean.

Deltagerne skal igennem følgende fire AMU-kurser:

Intro til lean (49589) 1 dag

Anvendelse af lean-værktøj (49086) 5 dage

Systematisk problemløsning (43939) 2 dage

Lean-support i produktionen (47085) 2 dage

Både lean-kørekortet og det digitale kørekort er for medarbejdere i industrien eller for personer, som gerne vil arbejde i industrien.

Find folderne om lean og det digitale kørekort HER

Kontakt os gerne og hør nærmere

Louise Heiberg Lund

Sekretariatschef

Telefon

33 77 91 83

Mobil

42 57 12 57

E-mail

lhl@iu.dk