Billede9
01 oktober 2021

Beslagsmede gik i stalden ved skuemesterseminar

Rammerne for årets skuemesterseminar for beslagsmede var både undervisningslokalerne på Hansenberg og stalden hos hestene. I år havde seminaret særligt fokus på at skabe en ensrettet vurdering af elevernes arbejde.

Den 10. september blev et vellykket skuemesterseminar på beslagsmedsuddannelsen afholdt på Hansenberg i Kolding. Udover at drøfte reglerne for skuemestrene og hvordan de skulle opdateres, fik skuemestrene også mulighed for at gå praktisk til værks.

Undersøgte hestes hove og sko i stalden

For at gøre vurderingen af elevers arbejde med beskæring af hove og skoning mere ensartet, blev skuemestrene præsenteret for fire heste:To af hestene havde nye sko og to af hestene havde frisk beskårede hove. For at gøre forsøget objektivt var arbejdet på hestene udført anonymt af elever på beslagsmedsuddannelsen.

Skuemestrene undersøgte sammen arbejdet på hestene for at skabe et grundlag for en bedre og mere objektiv vurdering af elevernes arbejde, så deres karakterer er den samme, uanset hvilken skuemester der bedømmer dem. Seminaret havde stor succes med at tage udgangspunkt i konkrete eksempler på beskæring og skoning af elever.

Kontakt os gerne og hør nærmere