Lastvognsmekaniker

 

Erhvervsuddannelsen til lastvognsmekaniker har som overordnet formål, at eleverne gennem skoleundervisning og praktik opnår viden og færdigheder inden for følgende områder:

  • Service, vedligeholdelse og reparation af køretøjer over 3.500 kg
  • Udviklingen inden for motorteknologi, styresystemer, alternative brændstoffer, transmission og brændselscelleteknologi, der er relevant for lastvognsområdet

Uddannelsen er trindelt og kan afsluttes efter trin 1 eller med specialet lastvognsmekaniker. Uddannelsen kan gennemføres med talentspor og som eux.

Lastvognsmekaniker

Lastvognsmekanikeren udfører komplekse fejlfindings- og reparationsopgaver samt vedligeholder lastvognes dieselmotorer, indsugnings- og udstødningssystemer, bremsesystemer, komfort- og sikkerhedsudstyr.

Bliv godkendt som praktiksted

Fakta om uddannelsen til virksomheder

Se hvilke skoler der udbyder uddannelsen

Uddannelsen giver adgang til disse videregående uddannelser

Lastvognsmontør

Lastvognsmontøren gennemfører klargøring af lastvogne til syn, udfører service, vedligeholdelse og reparation på styretøj og undervogn, transmissionssystemer, dieselmotorer, køle- og airconditionanlæg, samt udfører ukomplicerede fejlfindingsforløb på elektriske systemer på lastvogne og busser.

Bliv godkendt som praktiksted

Se hvilke skoler der udbyder uddannelsen

Uddannelsen giver adgang til disse videregående uddannelser

Se en film om uddannelsen

Dansk Metal har i forbindelse med kampagnen ”Fremtiden er Faglært” fået lavet nogle film, der følger unge, der er i gang med en erhvervsuddannelse. I filmene fortæller de unge om deres helt personlige erfaringer med deres uddannelsesvalg.

Mød Rasmus som er i lære som lastvognmekaniker

Kontakt

Anders Hiort Hansen

Uddannelseskonsulent

Telefon

33 77 91 63

Mobil

22 35 35 26

E-mail

ahh@iu.dk