Flere lærlinge
23 august 2022

IU sætter gang i 39 projekter med trepartsmidler for 2022

Regeringen og arbejdsmarkedets parter indgik i november 2020 en trepartsaftale om flere lærepladser og entydigt ansvar. De faglige udvalg i Industriens Uddannelser har været i gang med at udmønte aftalen siden sommeren 2020, og de kan nu arbejde videre med projekter og igangsætte nye med de seneste midler for 2022. Projekterne skal være med til at skabe mere kvalitet, få flere lærepladser samt rekruttere flere lærlinge til IU’s uddannelser.

Regionale konsulenter til Metalindustriens Uddannelsesudvalg

Hos Metalindustriens Uddannelsesudvalg skal sættes gang i hele 16 trepartsprojekter i 2022. Et af projekterne går ud på at understøtte lærepladssamarbejdet mellem virksomheder, erhvervsskoler, jobcentre og andre aktører på erhvervsuddannelsesområdet for at sikre flere lærepladser. For at det kan lykkes, opretter IU fire stillinger som regionale konsulenter. De regionale konsulenter skal være limen mellem de mange spillere inden for erhvervsuddannelsesområdet.

Industriens Fællesudvalg arbejder videre med to projekter og igangsætter en ny analyse

Industriens Fællesudvalg arbejder videre med to projekter, der startede i 2021, og samtidig får IF et nyt projekt til porteføljen. Udvalget vil bl.a. fortsætte med rekrutteringskampagnen fra 2021, der rettede sig mod at fremme kendskabet og øge rekrutteringen til IF’s uddannelser. IF’s fokus er nu at udnytte den investering, der er gjort i udvikling af kampagnen. Derudover fortsætter den virksomhedsopsøgende konsulenttjeneste. Tjenestens ambition er at hjælpe virksomheder med at give deres ufaglærte et løft til fagligt niveau. Indsatsen er rettet imod virksomheder uden overenskomst, der har medarbejdere i målgruppen. IF har også oprettet et nyt projekt ’Analyse af elever uden uddannelsesaftale’, som går ud på at undersøge, hvor mange elever der mangler aftaler, og hvad der kan gøres for et hjælpe dem på vej mod en læreplads.

Grønnere uddannelser og flere attraktive lærepladser

De øvrige faglige udvalg i IU kan også skyde gang i mange spændende projekter. Grafisk Uddannelsesudvalg har bl.a. et initiativ, hvor fokus er på grønne kompetencer og bæredygtighed i uddannelserne. Det Faglige Udvalg for Digital Media vil bruge deres midler på bl.a. at få flere lærepladser på Fyn og Syddanmark. Flere af udvalgene vil derudover kickstarte projekter, som skal skabe flere lærepladser, tilpasse lærepladserne rent geografisk og danne et netværk af lærepladskonsulenter.

Ovenstående projekter er blot få ud af de 39 projekter, som IU nu arbejder videre med.

Læs om alle trepartsprojekterne HER

Kontakt os gerne og hør nærmere

Martin Liebing Madsen

Afdelingschef

Telefon

33 77 91 41

Mobil

21 21 88 16

E-mail

mlm@iu.dk