DM I Skills 2022 David Ny 1
07 marts 2022

Personvognsmekaniker David Schackinger Boesen glæder sig til DM i Skills: - Der bliver kamp til stregen

Industriens Uddannelser varmer op til DM i Skills i Høng med en stribe portrætter af industriens konkurrencedeltagere. Her fortæller de bl.a. hvorfor de valgte deres uddannelse, hvordan de forbereder sig til konkurrencen, og hvordan den grønne omstilling spiller ind i deres fag.

Personvognsmekanikerlærling David Schackinger Boesen elsker sit fag. Til dagligt er han skiftevis i lære hos Autohuset Vestergaard A/S og på skole på Mercantec i Viborg. Helt fra barnsben har han vidst, at han skulle arbejde med mekanik og elektronik. David har allerede et svendebrev som maskinsnedker, men det var først, da han startede på personvognmekanikeruddannelsen, at han for alvor fandt sig til rette. Nu har han kvalificeret sig til DM i Skills og ser frem til at skulle dyste ’med de tunge drenge’ i branchen.

Navn: David Schackinger Boesen
Uddannelse: Personvognsmekaniker
Skole: Mercantec
Virksomhed: Autohuset Vestergaard A/S
Alder: 24

Hvad laver du som personvognsmekaniker?

- Jeg er mekaniker med speciale i diagnoseteknik. Det er styring og kontrol af de elektriske komponenter, der sidder i en bil. Jeg lægger vægt på motorstyring, kontrolmoduler – altså alt det elektriske.

Hvor kommer interessen for mekanikken fra?

- Det kommer fra min familie. Min far er uddannet kemitekniker, min mor er laborant og min bedstefar er maskinsnedker. Det kommer altså helt fra barnsben af.

Nu laver jeg ikke andet end biler. Jeg har mit eget værksted ved siden af arbejde og skole, som jeg går og skruer i. Det er det, jeg lever og ånder for.

Hvorfor tror du, at du er blevet så god til dit fag, at du har kvalificeret dig til DM i Skills?

- Jeg har altid godt kunnet lide at skrue i biler. Da jeg begyndte på det for alvor, var jeg dog under uddannelse til maskinsnedker. Men jeg følte ikke rigtig for faget. Jeg kiggede altid over til mekanikerne med misundelse. Men jeg var så langt i mit uddannelsesforløb på daværende tidspunkt, at jeg valgte at færdiggøre det. Da jeg var færdigudlært, var jeg stadig ret ung, så jeg besluttede mig for at give personvognmekanikeruddannelsen et forsøg. Nu laver jeg ikke andet end biler. Jeg har mit eget værksted ved siden af arbejde og skole, som jeg går og skruer i. Det er det, jeg lever og ånder for.

Hvordan forbereder du dig til DM?

- Jeg forsøger selvfølgelig at få skruet og få diagnosticeret så meget som muligt, både på skolen, i virksomheden og i mit værksted. Jeg kender også en af de andre Skills-deltagere fra lastvognsmekanikerområdet, som jeg også går og arbejder med i min fritid. Vi nørder på den fede måde. Vi står gerne i værkstedet til klokken tre om natten, mens de andre er i byen.

Hvad er det for et værksted, du øver dig i?

- Når jeg siger værksted, er det ikke en garage, så er det et værksted med alle former for testudstyr og hvad der ellers hører til, som jeg har gået og skrabet penge sammen til. Hvor mange af dem på min alder har brugt penge på en bil eller på at gå i byen, så har jeg altid lagt mine penge i værktøj, og så er jeg sikker på, at det værksted på sigt kommer til at tjene sig selv ind. 

Foto: Privat.

Vil du anbefale andre unge at tage uddannelsen?

- Selvfølgelig vil jeg det. Mekanikerfaget er dog blevet mere bogligt, så det skal man selvfølgelig være gearet til. Det er ikke bare at stå med en svensknøgle i hånden. Du skal have styr på elektronik. Men det kan du lære. Vi skal have nogle flere unge ind.

Hvordan forholder I jer til den grønne omstilling på uddannelsen? Fylder det noget?

- Det gør det bestemt. Vi har et helt forløb kun til elbil – fra batteriets opbygning i en elbil til styring af elmotor samtidig med miljøbehandling og montering af driftsbatterier samt sikkerhedsforbehold. Det har de lagt stor vægt på. Om det er et 12 volt batteri eller et 400 volt batteri, der styrer tingene, det er egentlig ligegyldigt. Der er stadig den samme styring. Der kommer selvfølgelig nye ting til, så det bliver vigtigt at huske at gå på efteruddannelseskurser for hele tiden at være opdateret.

Hvad skal publikum særligt glæde sig til?

- De skal glæde sig til at opleve nogle utroligt kompetente mekanikere, der kommer og viser, hvad de dur til. Der bliver kamp til stregen.

Hvad siger virksomheder og familie til, at du skal deltage?

- De er stolte - men ikke overraskede. Jeg er dygtig, siger de. Men én ting er at få at vide, at man er dygtig, en anden ting er at kvalificere sig til DM. Selvom ens mor altid har sagt, at man er god til at synge, er det ikke nødvendigvis rigtigt. Men nu har jeg bevist, at jeg er dygtig, og jeg glæder mig til at dyste mod de tunge drenge til DM.

 

Kontakt os gerne og hør nærmere

Anne Witt Thomsen

Projektkoordinator

Telefon

33 77 91 60

Mobil

30 90 54 74

E-mail

awt@iu.dk