Uge 46 Ius 46 Trepartsprojekter
03 november 2022

Regionale konsulenter skal styrke metalindustriens uddannelser

Konsulenter placeret i hele Danmark skal styrke lærepladser og rekruttering til metalindustriens uddannelser. Blækket er lige blevet tørt på de sidste tre ansættelsesaftaler, og det betyder, at IU nu kan præsentere et stærkt hold på fem regionale konsulenter.

Som en del af trepartsaftalen om flere lærepladser og entydigt ansvar fra 2020 har Metalindustriens Uddannelsesudvalg (MI) ønsket at etablere et hold af regionale konsulenter, som skal understøtte erhvervsskolerne i deres lærepladsopsøgende arbejde, indsatser for rekruttering og opbygning af stærke virksomhedsnetværk. De regionale konsulenter skal desuden være spydspidser ude i landet for MI’s mange trepartsinitiativer og -projekter.

- Der mangler dygtige faglærte til mange vigtige opgaver. Når der tales om den grønne omstilling er det bl.a. smede, industriteknikere, automatikteknikere og køleteknikere, der etablerer intelligent ventilation- og varmesystemer, udbygger fjernvarmenettet samt bygger og opsætter vindmøller og solcelleanlæg. At få flere til at tage en faglært uddannelse er helt afgørende for vores samfund. Her vil de regionale konsulenter hjælpe både skoler, virksomheder og unge, siger Henrik Amdi Madsen, direktør hos Industriens Uddannelser.  

De fem regionale konsulenter, som fremover skal styrke MI’s uddannelser, dækker forskellige områder af landet:

  • Benjamin Jacobsen (Hovedstaden, Sjælland og øerne)
  • Finn Brøndum (Midt- og Sønderjylland)
  • Helle Hyldahl Vestergaard (Midt- og Sønderjylland)
  • Mette Kroll (Nordjylland)
  • Steen Nielsen (Fyn og Sjælland)

Benjamin Jacobsen, Mette Kroll og Helle Hyldahl Vestergaard starter i Industriens Uddannelser d. 1. december 2022, men allerede i midten af november vil det være muligt at møde Finn Brøndum og Steen Nielsen ved IU’s masterclass for lærepladsopsøgende konsulenter.

Det er desuden altid muligt for skoler, virksomheder og andre interesserede at kontakte de regionale konsulenter for at drøfte, hvordan de kan hjælpe med at understøtte metalindustriens uddannelser i specifikke områder.

Kontakt os gerne og hør nærmere

Henrik Amdi Madsen

Direktør

Telefon

33 77 91 04

Mobil

21 44 07 65

E-mail

ham@iu.dk

Finn Brøndum

Chefkonsulent

Telefon

33 77 91 26

Mobil

20 22 41 84

E-mail

fbr@iu.dk