Vindmøller
18 juni 2021

Ny metode udvikler grønne AMU-kurser i rekordfart

Med en arbejdsmetode, der især er kendt fra it-verdenen, er Industriens Uddannelser gået i gang med at udvikle nye AMU-kurser inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Virksomhederne i industrien vil have medarbejdere med grønne kompetencer og viden om bæredygtighed. Og det kan kun gå for langsomt.

Derfor har Industriens Fællesudvalg (IF), sat gang i en proces, der på rekordtid skal bringe nye AMU-kurser til verden, som imødekommer netop disse behov fra virksomhederne.

Særligt udvalgte ansatte fra virksomheder i industrien er blevet inviteret til at deltage i en workshop, hvor de i fællesskab skal skabe ca. 50 nye kursusoplæg. De 50 kursusoplæg skal senere reduceres til 20, som så skal testes på 700 virksomheder i industrien. Det hele er tilrettelagt efter en metode der hedder pretotyping.

- Det er en agil måde at skabe AMU-udvikling på, som er tidsbesparende og efterspørgselsdrevet, forklarer Mette Hyllested-Winge, uddannelseskonsulent i IF.

- De workshops, vi holder, giver virksomheder og medarbejdere mulighed for helt ned i detaljen at fortælle, hvad de har brug for. De er med til at designe kurserne, og så bygger vi dem. På den måde bliver deres behov styrende for, hvad der kommer ud i den anden ende, siger Mette Hyllested-Winge.

Kursusoplæg skal testes på 700 virksomheder
Pretotyping en metode til at teste produktidéer af på en hurtig og billig måde, fordi man skaber et meget forsimplet produkt, som testes af på modtagerne. Ordet pretotyping lægger sig op ad prototyping, hvor man laver en prototype af sit produkt. Pre-totyping skal forstås som et endnu tidligere skridt i udviklingen af et nyt produkt.

En af fordelene ved metoden er, at man hurtigt tester produktet af på målgruppen. Og det er også planen i denne sammenhæng. De 20 kursusoplæg, som bliver udviklet i løbet af de tre workshops, som IF afvikler, bliver sendt til 700 virksomheder. De kurser som virksomhederne reagerer på, ved at tilmelde deres medarbejdere, vil blive udviklet til egentlige AMU-kurser.

- Min forventning er, at vi ender ud med tre-fire kurser. Formålet er at forkorte udviklingsprocessen og give virksomhederne mulighed for at bruge kurserne, så snart de er udviklet, for der er brug for dem her og nu, siger Mette Hyllested-Winge.

Første workshop finder sted mandag 21. juni.

Kontakt os gerne og hør nærmere