Den samlede ansøgningsproces
Når rammeaftalen er aktiveret, kan virksomheden oprette individuelle uddannelsesplaner på www.ikuf.dk/aftalt
De individuelle uddannelsesplaner er måden, hvorpå virksomheden modtager støtten til uddannelse af de overenskomstansatte medarbejdere.
Processen herfor er beskrevet indgående – trin for trin – i vores omtalte Guide for oprettelse af rammeaftaler.
Og Guide for oprettelse af individuelle uddannelsesplaner.
Det er imidlertid centralt at være klar over den overordnede proces for ansøgning af tilskud til dækning af omkostningerne til deltagelse i aftalt uddannelse. Og at den betyder, at der skal ansøges flere steder! Oprettelsen af en individuel uddannelsesplan, er altså alene ét skridt på vejen til at få dækket omkostninger til løn og deltagerbetaling.
Ressourcer til uddannelsesafklaring og ansøgning: Anvendelige hjemmesider
Forud for ansøgningsprocessen, skal den konkrete uddannelse naturligvis besluttes. I denne proces kan man have en dialog med en konkret uddannelsesinstitution eller man kan anvende nedenstående hjemmesider i sin afklaring:
- www.voksenuddannelse.dk – Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside med fælles tilgang til voksen- og efteruddannelse. Herfra også link til ansøgning af VEU-godtgørelse (til Arbejdsmarkedsuddannelserne, AMU)
- www.amukurs.dk – DI og CO-Industris m.fl.s hjemmeside om AMU-kurser (og link til IKUF, selvvalgt uddannelse).
- www.ug.dk – Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside, med indhold og udbud af fx procesoperatøruddannelsen, Forberedende Voksenundervisning, akademiuddannelser m.v.
- www.bygovenpaa.dk – Erhvervsakademiernes oversigt over akademiuddannelserne – og aktuelle udbud.
- www.svu.dk – her søger I/medarbejderne statens voksenuddannelsesstøttet, SVU. Til fx Forberedende Voksenundervisning, FVU, Almen Voksenuddannelse, akademi- og diplomuddannelse.
Trin i den samlede ansøgningsproces
Når uddannelsesbehovet er afdækket og en konkret uddannelse identificeret, vil ansøgningsprocessen have ovenstående trin.