Søs er i lære som elektronikfagtekniker hos Bang & Olufsen. I en ny kampagnevideo følger vi Søs’ arbejdsdag, hvor hun skruer og lodder i forskellige elektroniske komponenter.
Søs valgte uddannelsen, fordi den var ’nørdet’, og som hun siger i filmen ”fordi der næsten ikke er en eneste stor virksomhed i Danmark, der ikke har en elektronikfagtekniker”.
Metalindustriens Uddannelsesudvalg ønsker, at flere som Søs får øjnene op for de mange muligheder, der er i faget.
- I Danmark er vi blandt andet førende inden for hospitalsteknologi, vi er leverandører til rumindustrien og vi skaber banebrydende teknologi. Kampagnen trækker nogle vigtige konkrete eksempler frem, som gør det tydeligt, at virksomhederne i Danmark har brug for elektronikfagteknikerne til at løse mange højteknologiske opgaver, siger Signe Tychsen Philip, næstformand i Metalindustriens Uddannelsesudvalg og vicedirektør i Dansk Industri.
Og det er netop en del af kampagnens formål at tydeliggøre, hvilke produkter i vores samfund, man som elektronikfagtekniker er med til at skabe, installere og vedligeholde.
Innovative og elektroniske løsninger kræver elektronikfagteknikere
Elektronikfagteknikeren har en vigtig rolle i industrien, hvor højteknologisk udstyr løbende vedligeholdes og repareres med hjælp fra elektronikfagteknikeren.
- I forhold til innovative og elektroniske løsninger, som udvikler sig hurtigt i industrien, er elektronikfagteknikeren en afgørende hjælp for ingeniøren, når der skal bygges prototyper og findes elektroniske løsninger. Jeg håber, at vi med kampagnen kan få flere til at få øjnene op for de muligheder, der er i uddannelsen, siger Kasper Palm, formand i Metalindustriens Uddannelsesudvalg og forbundssekretær i Dansk Metal.
Kampagnen kører på de sociale medier nu, og du kan se og læse mere her: Hands-on.dk/elektronikfagtekniker
Du kan se filmen med Søs her:
Kampagnen er finansieret af midler fra Trepartsaftalen om flere lærepladser og entydigt ansvar.