Webinar Gen Z
15 oktober 2024

Gratis webinar: Sådan skaber I den bedste arbejdsplads for den unge generation

Unge mennesker stiller stigende krav til attraktive miljøer på deres arbejds- og lærepladser med fokus på trivsel samt ikke mindst faglig og personlig udvikling. – Det kræver mere at fastholde de nye lærlinge, lyder det fra lærlingeansvarlig hos Danfoss. På den baggrund inviterer Metalindustriens Uddannelsesudvalg til webinaret 'Forstå Generation Z – Trivsel og samarbejde på arbejdspladsen', som retter fokus på ungdomsårgangen født mellem 1995-2010.

Flere virksomheder i metalindustrien har efterlyst viden og inspiration til at forstå de helt unge generationer, der er på vej ind på arbejdsmarkedet. Generation Z, der er født mellem 1995-2010, er flere andre steder beskrevet som en generation, der stiller krav til deres arbejdspladser. Og det oplever de også hos Danfoss, hvor Burkhard Winski er lærlingeansvarlig.

- Vi oplever i stigende grad, at det kræver mere at tiltrække og fastholde nye lærlinge. Det kræver, at man ser dem med andre øjne, at man skaber fællesskab gennem sociale tiltag og har individuelle snakke med dem, så de føler sig set og anerkendt. Generation Z kan selvfølgelig ikke skæres over en kam, men jeg synes at kunne spotte en tendens, som er, at arbejdet for en del af de unge i dag ikke er deres identitet, som det måske er eller har været tilfældet for mange fra min generation – for Generation Z er arbejdet kun en del af deres liv. Det kan vi andre måske lære lidt af, siger Burkhard Winski.

Og netop derfor har Metalindustriens Uddannelsesudvalg valgt at sætte fokus på den unge generation – herunder Generation Z – med et webinar, der skal ruste virksomhederne til at møde de krav og forventninger, de unge kommer med. Find link til tilmelding nederst i teksten.

- Det er afgørende, at de unges krav og forventninger til arbejdsmarkedet bliver mødt, hvis industrien skal være en attraktiv arbejdsplads nu og i fremtiden. Generation Z har ikke kun andre værdier, men også andre forventninger til arbejdsmiljø og ledelse. For Dansk Metal handler det om at skabe et miljø, hvor de kan vokse og føle sig som en integreret del af fællesskabet. Dette webinar er en mulighed for at sikre, at vi som industri ikke blot tiltrækker, men også bevarer de dygtigste unge lærlinge, siger Peter Faber, formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og forbundssekretær i Dansk Metal.

Til webinaret kommer eksperter fra både store og små virksomheder, skoler og oplægsholdere, der har erfaring med at skabe inkluderende og attraktive arbejdsmiljøer for Generation Z. De giver bud på praktiske løsninger, der kan implementeres i virksomhederne. Webinaret er inddelt i tre temaer:

  1. Generation Z
  2. Rekruttering og samarbejde med skolerne
  3. Trivsel, køn og fællesskaber

- Det er vigtigt, at virksomhederne får de bedste redskaber til at forstå de nye generationer, der træder ind på arbejdsmarkedet. Det er med til at sikre en høj arbejdsglæde og høj produktivitet. Jeg håber, at mange virksomhedsrepræsentanter og oplæringsansvarlige har lyst til at sætte 1,5 time af i selskab med de skarpeste hoveder på området, siger Signe Tychsen Philip, næstformand i Metalindustriens Uddannelsesudvalg og vicedirektør i Dansk Industri.

Læs mere om programmet, oplægsholderne og tilmeld dig via følgende link: Link til tilmelding

Webinaret, som afholdes den 5. november fra kl. 10:30 til 12:00, er gratis at deltage i. Det er finansieret af trepartsmidler fra Metalindustriens Uddannelsesudvalg.

Kontakt os gerne og hør nærmere

Thomas Michael Geiker

Chefkonsulent

Telefon

33 77 91 97

Mobil

20 45 92 97

E-mail

tmg@iu.dk