Uge 10 International Konsulent
08 marts 2023

Flere lærlinge fra metalindustrien skal til udlandet

Muligheder med udstationering og oplæring i udlandet skal tilbydes til flere lærlinge i metalindustrien. Ny international konsulent skal hjælpe virksomhederne i gang, og de første udstationeringer er lige på trapperne.

Landbrugsuddannelserne har mange års erfaring med at udstationere lærlinge for at få erfaring og oplevelser med hjem fra andre lande og kulturer.

Metalindustrien sukker efter en lignende tradition, og nu skal en ny indsats gøre det nemmere for virksomheder i metalindustrien at få hjælp til at udstationere lærlinge.

Til at stå for hjælp og rådgivning har Industriens Uddannelser ansat Pia Lauridsen som international konsulent.

- Mange virksomheder vil rigtig gerne sende lærlinge til udlandet, fordi det styrker fastholdelsen og er et attraktivt tilbud for lærlinge, der har lyst til at prøve kræfter med deres håndværk i et andet land. De praktiske foranstaltninger og tilskudsregler bliver ofte en stopklods for virksomhederne, så derfor tilbyder vi nu konkrete råd og vejledning, så den barriere forsvinder, siger Anja Ougaard, sekretariatschef i Metalindustriens Uddannelsesudvalg (MI), om ansættelsen af Pia Lauridsen.

Åbne muligheder for smede og industriteknikere

De første destinationer er allerede på tegnebrættet. Der er nemlig konkrete muligheder for to smedelærlinge og to industriteknikerlærlinge. De kan blandt andet komme til Frankfurt i Tyskland i juni-juli 2023. Og til september 2023 kan fire smedelærlinge få et lærepladsophold i Finland.  

Derudover arbejder Pia Lauridsen på flere projekter, som bl.a. omfatter udstationeringsmuligheder i Filippinerne.

Metalindustriens Lærlingeudvalg (MI) håber, at mulighederne for udstationering kan styrke virksomhedernes evne i metalindustrien til at fastholde og rekruttere lærlinge. Og på den lange bane håber udvalget, at det bliver en fast tradition i metalindustrien at udstationere, fordi det også stiller de danske virksomheder bedre i konkurrencen med de udenlandske virksomheder. 

Industriteknikerlærlinge er klar til afgang om en måned

I skrivende stund er fire industriteknikerlærlinge ved at forberede sig til et seks ugers ophold i USA til april. Siden 2018 har et hold på tre-fire danske industriteknikerlærlinge hvert år fået et unikt indblik i arbejdet med at lave kampfly på Lockheed Martins fabrik i Fort Worth i Texas.

- Jeg har talt med mange virksomheder i de to første måneder af min ansættelse, og jeg kan konstatere, at interessen for at udstationere er meget stor. Desværre rammer mange af virksomhederne en mur, når de skal finde vej i reglerne. Det ser jeg frem til at hjælpe og vejlede med, siger Pia Lauridsen, international konsulent i Metalindustriens Uddannelsesudvalg.

Læs mere om de konkrete muligheder for udstationering her

 

Kontakt os gerne og hør nærmere

Pia Lauridsen

International konsulent

Telefon

33 77 91 05

Mobil

21 94 19 88

E-mail

pla@iu.dk