Topbillede Kasper Og Peter
20 august 2024

Træner frem mod WorldSkills: - Der er ikke nok timer i døgnet til en som Kasper

Industritekniker Kasper Bergmann Mortensen blev sidste år udvalgt til at repræsentere Danmark til WorldSkills i kategorien CNC Milling. Hør ham fortælle om træning og forventninger frem mod mesterskaberne.

Meldingen er klar, og træningen er i fuld gang. Målet er en Medallion for Excellence til WorldSkills, der finder sted i Lyon i september. Ifølge Jesper Kvistgaard, CSR-ansvarlig hos Grundfos, er det afgørende at have et ambitiøst mål, for ikke at falde af på den i den daglige træning. Jesper Kvistgaard er er en af initiativtagerne til det ambitiøse program, der har været Kaspers Bergmann Mortensens hverdag det sidste år. 

Om en lille måned skal Kasper prøve kræfter i sit fag mod verdens dygtigste industriteknikere i kategorien CNC Milling til WorldSkills i Lyon.

I denne miniserie hører vi om Kaspers forberedelser til konkurrencen i Lyon, hans hobbyer, der har ledt til, at han har bygget sin egen CNC-maskine, og ikke mindst den opbakning, Kasper får fra Herningsholms Erhvervsskole og virksomheden Grundfos, hvor han er udlært fra. En opbakning som er helt afgørende for, at træningsforløbet er blevet muligt.

I seriens første del møder vi Kasper, der sætter ord på forventningerne til at deltage i mesterskaberne. Vi møder også hans instruktør Peter Hørdum Weje, som arbejder tæt sammen med Kasper om målet med at blive lidt bedre hver dag.

- Kasper bliver fuldstændig begravet i det, han går op i. Og så er der ikke timer nok i døgnet til en som ham, siger Peter Hørdum Weje.

Det er Metalindustriens Uddannelsesudvalg, der står for at sende industriens deltagere til WorldSkills.

DEL 1

 

I del 2 møde vi Bjarke Andersen, der er faglærer på Herningsholm Erhvervsskole. Han har kendt Kasper Bergmann Mortensen, siden han begyndte på uddannelsen til industritekniker. 

- Kasper har nogle helt unikke egenskaber. Han ser nogle ting, som vi andre ikke altid ser, siger Bjarke Andersen. 

På Herningsholm Erhvervsskole er de meget optagede af Skills-konkurrencerne, både de nationale og internationale, fortæller Martin Lyhne Holmgaard, der er uddannelsesdirektør på skolen. 

- Det er en god og enkel måde at få nogle rollemodeller frem i lyset på, siger han.

Herningsholms Erhvervsskole har i samarbejde med Grundfos og Metalindustriens Uddannelsesudvalg skabt de rammer, der gør det muligt for Kasper Bergmann Mortensen at træne intensivt frem til WorldSkills, der finder sted i september 2024.

Hør mere om Grundfos' og Herningsholms Erhvervsskoles opbakning til Kasper og de øvrige WorldSkills-deltagere i videoen herunder. 

DEL 2

 

I starten af 9. klasse så Kasper nogle videoer på YouTube med nogle, der byggede deres egne CNC-maskiner. Det tændte en interesse i ham, og så skulle han da også i gane med at bygge en.

Og det er meget kendetegnende for Kasper. Når han bliver optaget af noget, så gør han det 110 procent. Sådan er det også med hans mange hobbyer.

Når han ikke er på arbejde eller knokler i sit eget værksted, fordyber han sig i sine hobbyer, hvor han bl.a. fridykker og kører mountainbike.

Måske kan han bruge sin evne til at lade sig opsluge at et projekt, når han skal deltage i WorldSkills i næste måned?

Se tredje og sidste del af vores miniserie om Kasper.

DEL 3

Kontakt os gerne og hør nærmere

Cecilie Rønsholt

Kommunikationskonsulent

Telefon

33 77 91 66

Mobil

21 51 09 58

E-mail

cr@iu.dk

Janni Sønderup Jaqué

Projektleder

Telefon

33 77 91 81

Mobil

21 94 53 57

E-mail

jsj@iu.dk

Sine Neuchs Thomsen

Chefkonsulent

Telefon

33 77 91 33

Mobil

22 87 83 51

E-mail

st@iu.dk