DM I Skills 2022 Mads 2 Copy
27 april 2022

Industriteknikeren Mads: - Jeg har noget at leve op til

Industriens Uddannelser varmer op til DM i Skills i Høng med en stribe portrætter af industriens konkurrencedeltagere. Her fortæller de bl.a. hvorfor de valgte deres uddannelse og hvordan de forbereder sig til konkurrencen.

Foto: DI Lærepladsfælleskabet

Mads har altid været glad for praktisk arbejde og computere, så uddannelsen til industritekniker var helt rigtig for ham. Modsat de fleste deltagere ved DM i Skills kommer Mads dog ikke direkte fra lærepladsen eller klasseværelset til konkurrencen i Høng. Mads kommer i stedet fra Livgarden, hvor han bruger sin form for sabbatår, efter han afsluttede sin uddannelse d. 14. januar. Mads har noget at leve op til ved DM, for tidligere danmarksmester, Sander, er nemlig hans kollega hos Nymann Teknik.

Navn: Mads Riis Sørensen
Uddannelse: Industritekniker
Skole: TECHCOLLEGE
Virksomhed: Nymann Teknik ApS
Alder: 22

Hvad går dit fag ud på?

- Det er både et praktisk og teknisk fag. Vi lærer bl.a., hvordan man programmerer CNC-styrede maskiner, som kan fræse og dreje.

Hvorfor valgte du lige industriteknikeruddannelsen?

- Det var egentlig en ret hurtig beslutning. Jeg bestemte mig for det, da jeg var ude på et virksomhedsbesøg. Uddannelsen gav god mening for mig, fordi jeg altid har kunne lide at arbejde med computere, hvilket man arbejdet meget med som industritekniker.

Hvad er det bedste ved dit fag?

- Udover at der er meget variation i faget, så kan jeg bedst lide, når jeg arbejder selvstændigt og får ansvaret for en bestemt opgave. Jeg programmerer fx Mastercam til hverdag, og jeg har også haft ansvaret for en CNC-maskine på værkstedet. Det har virkeligt været lærerigt både for mig og andre lærlinge, som arbejder hos Nymann Teknik.

 

Jeg har altid interesseret mig for praktisk arbejde og computere. Så for mig var det hurtigt lært at programmere computere.
Mads Riis Sørensen

 

Hvordan tror du, at din uddannelse som industritekniker kan være til gavn, når du skal i Livgarden?

- Jeg er jo vant til at stå op kl. 6 hver morgen og tage på arbejde. Og så melder man sig ikke syg, når man har lidt ondt i halsen. Jeg ville gerne have et sabbatår, så derfor valgte jeg Livgarden. Jeg glæder mig til at prøve noget nyt og komme til København.

Hvorfor tror du, at du er blevet så god til dit fag, at du nu skal dyste til DM?

- Jeg tror, det er fordi, jeg har en god indgangsvinkel til faget. Jeg har altid været glad for praktisk arbejde og interesseret mig for computere. Så for mig var det hurtigt lært at programmere computere. Konkurrencen minder rigtigt meget om det, jeg lavede som lærling, så jeg føler mig godt rustet til at konkurrere til DM.

Foto: DI Lærepladsfælleskab

Hvorfor tror du, at du blev valgt til mesterskabet

- Jeg har altid givet mig 110 procent på skolen, så det var nok derfor, min lærer spurgte mig, om det var noget, jeg var klar på. Det var jeg! Sidste vinder af DM i Skills, Sander, arbejder også hos Nymann Teknik. Det inspirerede mig meget til at gøre en god indsats. Der er virkelig noget at leve op til, når der er en kollega før en selv, der har gjort det så godt.

Hvad skal publikum særligt glæde sig til at opleve ved industriteknikerkonkurrencen?

- Til konkurrencen fræser og drejer vi i aluminium eller et andet sprødt stål. På den måde kan vi lave mest muligt på den tid, der er givet til opgaven. Aluminium er noget hurtigere at skære i end fx rustfri stål. Så det kan publikum glæde sig til at se.

Kontakt os gerne og hør nærmere

Henning Michelsen Hansen

Uddannelseskonsulent

Telefon

33 77 91 72

Mobil

51 37 80 62

E-mail

hh@iu.dk

Anne Witt Thomsen

Administrativ medarbejder

Telefon

33 77 91 60

Mobil

30 90 54 74

E-mail

awt@iu.dk