EuroSkills 2023
26 juni 2023

Får vi medaljer med hjem fra EuroSkills i Gdansk? Mød industriens landshold

Industrien stiller op med fem talentfulde unge mennesker, når der til september er EuroSkills i Gdansk i Polen. Fagene er lastvognsmekaniker, landbrugsmaskinmekaniker, karrosseritekniker, personvognsmekaniker og industritekniker. Vi følger dem hele vejen til europamesterskaberne i håndværk. Læs mere om de fem deltagere her.

Billede af Frederik Worm lastvogn

Navn: Frederik Brandstrup Worm
Fag: Lastvognsmekaniker (EUX)
Skole: TECHCOLLEGE, Aalborg
Læreplads: Stiholt Aalborg

 Jeg glæder mig helt klart mest til konkurrencen, men forberedelserne er også spændende. Jeg skal konkurrere i et andet bilmærke, end jeg er vant til. Det betyder, jeg træner i et nyt system og nye komponenter og har travlt, da jeg også lige skal færdiggøre studentereksamen af min EUX til sommer. Jeg er spændt på at se setuppet i Polen og på opgavens omfang. Vi aner jo ikke noget på forhånd, da det er første gang lastvognsmekaniker er med som konkurrencefag til EuroSkills, siger Frederik Brandstrup Worm.

 

Navn: Birgitte Brunsgaard Jacobsen
Fag: Landbrugsmaskinmekaniker
Skole: Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser
Læreplads: Sjørup Group (udlært i januar 2023)

– Det er svært at træne til konkurrencen for landbrugsmaskinmekanikere, da det handler om fejlsøgning på forskellige typer af maskiner og af forskellige mærker, og vi kender dem ikke på forhånd. Men selvfølgelig træner jeg, og særligt på sikkerhedsreglerne da de er ti gange strengere til konkurrencen end til hverdag.
Som person er jeg nok lidt stædig, men det tænker jeg kan være en styrke til konkurrencen. Det var det i hvert fald, da jeg blev udtaget. Og man drømmer vel altid om at vinde – go big og go home 

 

Navn: Michael Bolvig Hansen
Fag: Karrosseritekniker
Skole: College 360, Silkeborg
Læreplads: Semler Mobility, Amager

– Jeg har netop afsluttet et 2-ugers træningsophold i på skolen, og skal tilbage og ha’ to uger mere senere på sommeren. Tidspresset er svært at forberede sig på, men vores mentaltræning er god til det. Vi træner vores mindset og vejrtrækning og træner, hvordan man lige kommer ned i gear og bevarer overblikket, når vi bliver presset. Jeg tænker positivt og lytter til mentaltræneren, der siger ”det vi vander vokser”. Jeg går helt sikker glad ind til konkurrencen til EuroSkills.

 

Navn: Jeppe Præstiin Mikkelsen
Fag: Personvognsmekaniker
Skole: Skjern Tekniske Skole
Læreplads: Udlært fra Autohjørnet nu ansat hos Pro Tech Biler.

– Jeg er rigtig spændt på konkurrencen, typen af opgaver og på at møde konkurrenterne. Vi ved på forhånd, at opgaverne bliver fejlfinding inde for forskellige områder fx motor og el. Det er lidt svært at forberede sig på, men jeg træner jo i hverdagen og selvfølgelig sammen landstræneren, der har en ekstrem stor viden. Og så læser jeg op på en masse teknisk viden og kigger meget på tidligere opgaver, der er stillet i konkurrencer. Min største udfordring bliver nok at styre tiden – det kan godt være svært, siger Jeppe Præstiin Mikkelsen.

 

Industritekniker Asker Christiansen

Navn: Asker Jaedicke Christiansen Schmidt
Fag: Industritekniker
Skole: Herningsholms Erhvervsskole
Læreplads: ECM Industries A/S

– Jeg glæder mig til hele oplevelsen og er spændt på at se, hvor stort et EuroSkills egentlig er. Min træner har selv deltaget i WorldSkills, så han ved, hvad det drejer sig om. Derfor bliver det også godt at få nogle træningsuger sammen med ham på skolen. Og så håber jeg selvfølgelig, at det kommer til at gå godt i Polen. Jeg kan godt li’ at arbejde under pres – ligesom til DM i Skills.

Kontakt os gerne og hør nærmere