20240125 125027
04 marts 2024

Søren pauser hverdagen i seks uger for at opleve sit fag syd for grænsen

26-årige Søren Kjær skal til Flensborg og udstationeres som den første industriteknikerlærling i et nyt udstationeringsprojekt med den tyske industrivirksomhed Krones. Beslutningen om at tage af sted kalder han selv en ’no brainer’, og på hans læreplads BIRN er der fuld opbakning til opholdet. Udstationeringen er kommet i stand med hjælp fra Metalindustriens Uddannelsesudvalgs internationale konsulent.

For bare et par år siden anede 26-årige Søren Kjær fra Holstebro ikke, hvad en cnc-maskine er, og hvad en industritekniker laver. Nu er han halvandet år inde i uddannelsen, og med opbakning fra sin læreplads, støberivirksomheden BIRN, er han nu rejst mod den dansk-tyske grænse. Søren er nærmere bestemt taget til Flensborg, hvor den tyske industrivirksomhed Krones skal være hans arbejdsplads i seks uger.

- Tyskland er et stort land og en kæmpe producent i industrien. De er dygtige og kendt for høj kvalitet, så jeg syntes, det kunne være virkelig spændende at se, hvordan de arbejder. Jeg har ikke noget imod at prøve nye ting, og jeg får ikke hjemve, så det var en ’no brainer’ at melde mig til, siger Søren Kjær.

- Den lå lige til højrebenet
Lærlinge supervisor Michael Christiansen var hurtig til at bakke op om muligheden for, at Søren kunne få international erfaring gennem sin læretid hos BIRN, der ligger i Holstebro.

- Søren ansøgte om at komme med til Lockheed Martin (våbenfabrik i USA, red.), men blev ikke valgt, så da han kom og sagde, at han kunne søge igen og komme til Flensborg, lå den lige til højrebenet for mig. Selvfølgelig skal han ud og have den oplevelse, siger Michael Christensen, der er ansvarlig for lærlingene hos BIRN.

- Jeg tror, han vokser af at komme lidt ud. En ting er at være på en anden fabrik, men det at være væk hjemmefra i seks uger må også give lidt på selvtilliden. Jeg håber, han kommer hjem med noget læring, vi kan drage nytte af og med nogle gode historier og nogle guldkorn, som vi kan bruge, tilføjer Michael Christiansen.

Søren Kjær programmerer emne

Foto: BIRN.

Uanset hvad bliver det spændende
Sørens interesser inden for faget kredser især om optimeringer af cnc-programmer samt at arbejde i cad og cam, så han håber, at opholdet ved Krones kan give ham et nyt blik på det.

- Men jeg er ikke kræsen. Uanset hvad jeg kommer til at lave, bliver det spændende. Og jeg er også indstillet på, at der kan komme dage, hvor jeg mest kommer til at kigge, siger Søren.

Hos BIRN kommer de selvsagt til at mangle Søren i de seks uger, han er væk, men det skal ikke være en stopklods, lyder det fra lærlinge supervisor Michael Christiansen. International konsulent, Pia Lauridsen, hjælper virksomheder inden for metalindustrien med at afdække mulighederne for støtte ved udstationering. 

- Selvom det kommer til at ramle lidt, fordi begge vores lærlinge er væk – den ene er på skole, mens Søren er i Flensborg – får vi det til at fungere. Hvis lærlingen har mod på det, gør vi noget ved det, siger Michael Christiansen.

Vil du vide mere om muligheden for at udstationere lærlinge? 

postkort om Internationale muligheder

Kontakt os gerne og hør nærmere

Pia Lauridsen

International konsulent

Telefon

33 77 91 05

Mobil

21 94 19 88

E-mail

pla@iu.dk

Stephanie Fasen

Juridisk assistent, stud.jur.

Telefon

33 77 91 13

Mobil

31 31 66 58

E-mail

sfa@iu.dk