Uge 10 Topbillede (1)
09 april 2024

Her er de ti mest læste nyheder i første kvartal i 2024

Her har vi samlet de ti nyheder, I læsere har givet mest opmærksomhed i første kvartal i 2024

  1. Mediegrafiker Marlene fik sommerfugle i maven, da hun første gang hørte om Skills: Nu skal hun selv deltage. 
    Marlene fik et chok, da hun blev indstillet til DM i Skills 2024, selvom hun godt havde tænkt, at det ville være sjovt at deltage. Hun giver æren til sine læreres engagement og sin læreplads Brand Makers, hvor hun får en masse forskellige designopgaver. Men det er helt tydeligt, at det også er Marlenes egen kombination af kreativitet og ansvar, der gør hende til en stærk kandidat til DM i Skills 2024.
    Læs nyheden her
  2. I fremtiden kan amerikanerne få glæde af Jacobs kompetencer: Men først venter DM i Skills 2024
    Jacob har én stor drøm: Han skal arbejde på et værksted som entreprenørmaskinmekaniker i USA. I USA har de nogle kæmpe maskiner, og det er især minemaskiner, Jacob finder interessant. Men først skal han vise sine eftertragtede evner til DM i Skills, som han i starten var lidt overrasket at være blevet udtaget til. Jacob møder afbalanceret op til konkurrencerne, da han ved, at han med en medalje eller ej ikke kommer til at mangle arbejde foreløbig. 
    Læs nyheden her
  3. Søren pauser hverdagen i seks uger for at opleve sit fag syd for grænsen
    26-årige Søren Kjær skal til Flensborg og udstationeres som den første industriteknikerlærling i et nyt udstationeringsprojekt med den tyske industrivirksomhed Krones. Beslutningen om at tage af sted kalder han selv en ’no brainer’, og på hans læreplads BIRN er der fuld opbakning til opholdet. Udstationeringen er kommet i stand med hjælp fra Metalindustriens Uddannelsesudvalgs internationale konsulent.
    Læs nyheden her
  4. Hovedperson i ny ungdomsserie uddanner sig til automatiktekniker
    Unges blik på den grønne omstilling er et af temaerne i en ny YouTube-ungdomsserie, hvor en af hovedpersonerne er under uddannelse til automatiktekniker. Metalindustriens Uddannelsesudvalg har som medforfatter på serien bidraget med budskaber, der opbygger positive fortællinger om at tage en erhvervsuddannelse.
    Læs nyheden her
  5. Kender du en lærling, der vil repræsentere sin uddannelse og være med som lærlingevært på DM i Skills 2024?
    Vi søgte engagerede lærlinge til at være med på holdet som Industriens Uddannelsers standpersonale ved DM i Skills 18. til 20. april på Dyrskuepladsen i Roskilde.
    Læs nyheden her
  6. Fra værkstedet til DM i Skills 2024: Ludvig er klar til at vise sine svejseevner
    Ludvig elsker at svejse og restaurere biler – især fra Volkswagen og Skoda. For Ludvig handler det meget om det mentale aspekt, når han til april skal deltage til DM i Skills. Heldigvis ved han, at så snart han laver noget, som interesserer ham, lukker han sig inde i sin helt egen lille verden, hvor han kan udrette mirakler. Konkurrenterne skal derfor stå tidligt op for at slå Ludvig, hvis en stor del af konkurrencen går på at svejse. Det er nemlig virkelig noget, der interesserer ham.
    Læs nyheden her
  7. Industriens DM-hold 2024 er klar
    Industriens konkurrencedeltagere til DM i Skills 2024 er nu klar. 55 unge dygtige elever og lærlinge fra industrien skal dyste i 10 forskellige fag ved dette års DM i Skills, der afholdes i Roskilde. Som noget nyt er entreprenørmaskinmekaniker med som konkurrencefag. 
    Læs nyheden her
  8. Disse virksomheder er enige: Derfor anbefaler vi at tage flere lærlinge
    Trepartsprojekt skal understøtte, at virksomheder opretter flere lærepladser. I to nye videoer fortæller virksomheder om erfaringer med at have lærlinge, og hvorfor de anbefaler at ansætte flere.
    Læs nyheden her
  9. Automatiktekniker Mie er klar til DM i Skills: Jeg glæder mig til hele oplevelsen
    Mie fra Nørre Aslev glæder sig til at opleve DM i Skills på nærmeste hold. Når fritiden ikke går med at skrive og spille musik, har hun fuld fokus på at forberede sig til konkurrencerne. Mie blev færdiguddannet som automatiktekniker i december 2023, men hun lægger jævnligt vejen forbi skolen for at træne til mesterskaberne.
    Læs nyheden her
  10. Udvalgsbetjening får styrket fokus med ny organisering i Industriens Uddannelser
    Med etablering af en ny afdeling ’Uddannelse & Udvalg’ styrker Industriens Uddannelser arbejdet med udvalgsbetjening. Desuden etableres et eventteam i kommunikationsafdelingen.
    Læs nyheden her

 

 

Kontakt os gerne og hør nærmere

Sine Neuchs Thomsen

Chefkonsulent

Telefon

33 77 91 33

Mobil

22 87 83 51

E-mail

st@iu.dk