DM I Skills 2022 Cecilie
29. mar 2022

Procesoperatøren Cecilie: - Jeg glæder mig til at prøve mine grænser af

Industriens Uddannelser varmer op til DM i Skills i Høng med en stribe portrætter af industriens konkurrencedeltagere. Her fortæller de bl.a. hvorfor de valgte deres uddannelse, hvordan de forbereder sig til konkurrencen, og hvordan den grønne omstilling spiller ind i deres fag.

Cecilie vil gerne hjælpe mennesker gennem sit arbejde, derfor valgte hun uddannelsen som procesoperatør. Hun er klar til at udfordre sig selv og vise sit fag frem, og nu glæder hun sig til at dyste om titlen som Danmarks bedste procesoperatør til DM i Skills i Høng d. 28. – 30. april.

Navn: Cecilie Bruhn Nielsen
Uddannelse: Procesoperatør
Skole: EUC Nordvestsjælland
Virksomhed: Novo Nordisk A/S
Alder: 18

Hvad går dit fag ud på?

- Det går generelt ud på styring, overvågning og regulering i et produktionsprogram. Det er samtidig et meget aktivt fag, hvor man virkelig kan gøre en forskel for samfundet, fx ved sikre at medicin eller medicinsk udstyr produceres ordentligt.

Hvordan hørte du om uddannelsen?

- I folkeskolen havde vi besøg af et uddannelsesudvalg med mentorer og elever, der fortalte os om uddannelsen. De fik mig så interesseret, at jeg besluttede mig for at tage uddannelsen.

Hvorfor valgte du lige procesoperatør?

- Faget har nogle værdier, som jeg så mig selv i. For eksempel, så kan jeg som procesoperatør gøre en forskel for mennesker. Jeg er personligt ikke så god til fysisk kontakt, og det betyder meget for mig at vide, at jeg hjælper mennesker gennem mit arbejde som procesoperatør.

Hvad er det bedste ved dit fag?

- Der er en god variation i arbejdet. Jeg holder både øje med produktionen fra en computer, arbejder sammen med mange forskellige kollegaer og så er det et meget aktivt arbejde.

Hvordan er det at tage uddannelsen på EUX?

- På EUX får jeg løn, imens jeg tager en uddannelse. Samtidig kan jeg glæde mig til at få et godt betalt og fast arbejde bagefter. Uddannelsen har også den fordel, at jeg til sidst bliver både procesoperatør og student.

Det er en mulighed for at vise mit fag frem og prøve mine grænser af. Måske lærer jeg noget om mig selv og mit fag imens
Cecilie Bruhn Nielsen

Hvordan føles det at blive udvalgt til at konkurrere i mesterskaberne i dit fag?

- Jeg var først nervøs for at stå på en scene foran mange mennesker, for hvad hvis jeg lavede en fejl? Men nu synes jeg, det er spændende, fordi det er en mulighed for at vise mit fag frem og prøve mine grænser af. Måske lærer jeg noget om mig selv og mit fag imens.

Hvordan forbereder du dig til DM?

- Jeg forbereder mig sammen med to andre Skills-deltagere, som jeg er på hold med til konkurrencen. Vi træner rigtig meget ude på skolen og hjælper hinanden med at blive gode til de forskellige områder af konkurrencen. Den ene på mit hold er samtidig min bedste kammerat, så vi bakker hinanden op.


Foto: Privat.

Hvad siger din familie og venner til, at du skal til DM?

- Min mor, far og bonusforældre støtter mig, og de er overvældet over, hvad jeg har formået og udrettet på så kort tid. Generelt bakker min familie mig op og de skal med til Høng for at se mig konkurrere. Faktisk var de også med for to år siden i Bella Centret. Dengang hev jeg hele min familie med for at vise dem de forskellige erhvervsuddannelser og give dem et indblik i min uddannelse og hvad jeg laver.

Hvad skal publikum særligt glæde sig til at opleve ved procesoperatørkonkurrencen?

- At vi viser, at det er et fag, hvor man ikke sidder stille og styrer alt med en enkel knap på en computer. Publikum skal også glæde sig til selv at se og prøve fagene, i stedet for bare at læse om dem.

Hvordan bidrager dit fag til den grønne omstilling?

- Vi er meget teknologiske, og vi undersøger hele tiden om processerne fungerer optimalt eller noget skal gøre anderledes, fx når det gælder transport.

 

 

Kontakt os gerne og hør nærmere

Anne Witt Thomsen

Administrativ medarbejder

Telefon

33 77 91 60

Mobil

30 90 54 74

E-mail

awt@iu.dk

Karen Juul Thomsen

Uddannelseskonsulent

Telefon

33 77 91 71

Mobil

22 93 29 98

E-mail

kjt@iu.dk