Data- og kommunikationsuddannelsen

Datatekniker
datatekniker

Data- og kommunikationsuddannelsen har som overordnet formål, at eleverne gennem skoleundervisning og praktik opnår viden og færdigheder inden for følgende områder:

  • Opbygning, konfiguration, vedligeholdelse og administration af server- og netværksløsninger
  • Design af avancerede LAN- og WAN-netværk
  • Avanceret programudvikling af it-systemer og applikationer med tilhørende integration af sikkerhedsløsninger og grafiske brugergrænseflader.

Arbejdsopgaverne varierer afhængigt af, hvilket speciale der vælges. Uddannelsen kan afsluttes med trin 1 som it-supporter. Derefter kan man specialisere sig yderligere med overbygningen trin 2 som datatekniker med speciale i infrastruktur. Uddannelsen kan ligeledes gennemføres som datatekniker med speciale programmering.

Data- og kommunikationsuddannelsen tilrettelægges i særlige forløb for voksne over 25 år (EUV).

It-supporter

It-supporteren hjælper brugerne med hardware, software og brugerrettede sikkerhedsløsninger. Desuden arbejder it-supporteren med opbygning og vedligeholdelse af samt fejlretning på netværksløsninger.

It-supporteren installerer og konfigurerer også computere og servere i forhold til konkrete opgaver, og med tilhørende sikkerhedsløsninger.

Bliv godkendt som praktiksted

Fakta om uddannelsen til virksomheder

Datatekniker med speciale i infrastruktur

Datateknikeren med speciale i infrastruktur opbygger, konfigurerer, vedligeholder og administrerer server- og netværksløsninger og designer avancerede LAN- og WAN-netværk.

Desuden arbejder datateknikeren med speciale i infrastruktur med analyse, design, implementering og administration af sikkerhedsløsninger på serverbaserede netværk. Datateknikeren med speciale i infrastruktur kan også være involveret i forskellige programmeringsopgaver.

Bliv godkendt som praktiksted

Fakta om uddannelsen til virksomheder

Datatekniker med speciale i programmering

Datateknikeren med speciale i programmering arbejder med udvikling af programmer til web, it-systemer, databasesystemer og apps til smartphones, som både er performance- og sikkerhedstestet.

Desuden arbejder datateknikeren med speciale i programmering med udviklingsopgaver inden for embeddede systemer og grafiske brugergrænseflader.

Bliv godkendt som praktiksted

Fakta om uddannelsen til virksomheder

Kontakt

Emil Daugaard

Uddannelseskonsulent

Telefon

33 77 91 39

Mobil

60 88 28 88

E-mail

emd@iu.dk