Data- og kommunikationsuddannelsen

IT supporter hos Frese
IT supporter hos Frese
IT supporter hos Frese
IT supporter hos Frese

Data- og kommunikationsuddannelsen har som overordnet formål, at eleverne gennem skoleundervisning og praktik opnår viden og færdigheder inden for følgende områder:

  • Opbygning, konfiguration, vedligeholdelse og administration af server- og netværksløsninger
  • Design af avancerede LAN- og WAN-netværk
  • Avanceret programudvikling af it-systemer og applikationer med tilhørende integration af sikkerhedsløsninger og grafiske brugergrænseflader.

Arbejdsopgaverne varierer afhængigt af, hvilket speciale der vælges. Uddannelsen kan afsluttes med trin 1 som it-supporter. Derefter kan man specialisere sig yderligere med overbygningen trin 2 som datatekniker med speciale i infrastruktur. Uddannelsen kan ligeledes gennemføres som datatekniker med speciale programmering.

Data- og kommunikationsuddannelsen tilrettelægges i særlige forløb for voksne over 25 år (EUV).

It-supporter

It-supporteren hjælper brugerne med hardware, software og brugerrettede sikkerhedsløsninger. Desuden arbejder it-supporteren med opbygning og vedligeholdelse af samt fejlretning på netværksløsninger.

It-supporteren installerer og konfigurerer også computere og servere i forhold til konkrete opgaver, og med tilhørende sikkerhedsløsninger.

Bliv godkendt som praktiksted

Fakta om uddannelsen til virksomheder

Datatekniker med speciale i infrastruktur

Datateknikeren med speciale i infrastruktur opbygger, konfigurerer, vedligeholder og administrerer server- og netværksløsninger og designer avancerede LAN- og WAN-netværk.

Desuden arbejder datateknikeren med speciale i infrastruktur med analyse, design, implementering og administration af sikkerhedsløsninger på serverbaserede netværk. Datateknikeren med speciale i infrastruktur kan også være involveret i forskellige programmeringsopgaver.

Bliv godkendt som praktiksted

Fakta om uddannelsen til virksomheder

Datatekniker med speciale i programmering

Datateknikeren med speciale i programmering arbejder med udvikling af programmer til web, it-systemer, databasesystemer og apps til smartphones, som både er performance- og sikkerhedstestet.

Desuden arbejder datateknikeren med speciale i programmering med udviklingsopgaver inden for embeddede systemer og grafiske brugergrænseflader.

Bliv godkendt som praktiksted

Fakta om uddannelsen til virksomheder

Se en film om uddannelsen

Dansk Metal har i forbindelse med kampagnen ”Fremtiden er Faglært” fået lavet nogle film, der følger unge, der er i gang med en erhvervsuddannelse. I filmene fortæller de unge om deres helt personlige erfaringer med deres uddannelsesvalg.

Mød Patrick som er i lære som it-supporter

 

Kontakt

Emil Daugaard

Chefkonsulent

Telefon

33 77 91 39

Mobil

60 88 28 88

E-mail

ed@iu.dk

Alexander Brøndsholm Jensen

Uddannelseskonsulent

Telefon

33 77 91 62

Mobil

21 89 41 72

E-mail

abj@iu.dk