Uge 13 CAC Fonden
25 marts 2024

C.A.C. Fonden støtter Skills-aktiviteterne med en million kroner

C.A.C. Fonden støtter Skills-mesterskaberne med 1 mio. kr. over en treårig periode for at skabe et øget fokus på især personvognsmekanikerlærlinge.

Med en donation på en million kroner vil C.A.C. Fonden bidrage til at sætte fokus på bilbranchen og særligt personvognsmekanikeruddannelsen. Danmark er i 2025 vært for EuroSkills, og derfor afholdes der ikke DM i Skills til næste år. Den treårige støtte kommer derfor til at dække årene 2024, 2026 og 2027.

- Det er utrolig godt for vores branche at få sat fokus på vigtigheden af uddannelse. Moderne biler er rullende computere, og vi har brug for at tiltrække de kvikkeste hoveder til branchen. Den tid, hvor en bil alene blev repareret med en hammer og en svensknøgle, er for længst forbi. Med C.A.C. Fondens store donation, er fonden med til at bakke op om branchen, hvor fonden ultimativt gennem C.A.C. Fonden og au2parts tjener sine penge, siger Thomas Jensen, adm. Direktør i C.A.C. Fonden, som ejer aktieselskabet Carl Christensen og derigennem au2parts.

Både hos DI Bilbranchen og Dansk Metal er der stor taknemmelig for donationen, som kommer mekanikerfaget til gode.

Kasper Palm, forbundssekretær i Dansk Metal, og næstformand for Industriens Uddannelsers bestyrelse, glæder sig over donationen:

- For Dansk Metal er det en mærkesag at tiltrække unge, og der få flere faglærte inden for det tekniske område. Derfor hilser vi dette initiativ fra C.A.C Fonden velkommen. Det er med til at synliggøre uddannelsen til personvognsmekaniker, der dels kan give den enkelte et godt job, og dels give et godt afsæt hvis den unge gerne løbende vil efter- og videreuddanne sig, siger Kasper Palm.

Thomas Møller Sørensen, branchedirektør i DI Bilbranchen ser donationen som kærkommen:

- Det er vigtigere end nogensinde før at vise de unge, at bilbranchen er en både dynamisk og ikke mindst meningsgivende branche at gøre karriere i. Med den flotte donation fra C.A.C. Fonden kan vi være sikre på, at personvognsmekanikerfaget i de kommende år står skarpt i det perfekte udstillingsvindue, Skills har udviklet sig til. Det fortjener C.A.C. stor tak for, siger Thomas Møller Sørensen. 

C.A.C. Fonden har tradition for at invitere de otte regionsmestre, som har kvalificeret sig til DM i Skills gennem lokale konkurrencer på erhvervsskolerne, til hovedkontoret i Aarhus sammen med deres mestrer og undervisere. Her bliver de fejret og deres præstationer bliver markeret med præmier.

C.A.C. Fonden er også selv til stede til DM i Skills, hvor danmarksmesteren for personvognsmekaniker bliver kåret og belønnet med en værkstedsvogn samt et videreuddannelses- og rejselegat på 40.000 kr. Alle otte vindere af regionsmesterskaberne og deres mester eller underviser bliv desuden inviteret på en oplevelsestur til en reservedelsleverandør og en bilfabrik i udlandet.

Kontakt os gerne og hør nærmere

Anne Witt Thomsen

Administrativ medarbejder

Telefon

33 77 91 60

Mobil

30 90 54 74

E-mail

awt@iu.dk