Design Uden Navn (1)
14 september 2021

For et år siden vandt Annelie ML-Prisen: - Jeg er i gang med en lederuddannelse

Hvert år uddeler vi ML-Prisen til 25 talentfulde lærlinge i metalindustrien, der har gennemført deres uddannelse med et særligt godt resultat. Inden ML-Prisen taler vi traditionen tro med en tidligere prismodtager, om hvordan det er gået, siden de fik ML-Prisen. I den anledning har vi talt med Annelie Hersley, som var en af sidste års prismodtagere, som industriteknikerlærling.

Navn: Annelie Hersley
Alder: 30
Uddannelse: Industritekniker - Maskin
Vinderår: 2020
Arbejdsplads: DSB Vedligehold A/S, CNC-værkstedet i Aarhus.

Du modtog ML-Prisen sidste år - hvordan var oplevelsen?

- Det var en kæmpe oplevelse. Man vokser jo som menneske, når man får en udmærkelse, som jeg har fået. Men det var også træls, at det var under corona. Jeg havde ikke nogen med, så jeg var alene til prisoverrækkelsen. Jeg snakkede selvfølgelig med de andre, men det er ikke det samme, når man ikke har sin læremester og sin familie med.

Har du statuetten stående fremme et sted?

- Ja, den står lige under TV’et derhjemme. Sammen med medaljen fra Dansk Industri og Håndværks Medaljefond i Østjylland, som jeg fik for årets bedste lærling.

Hvad fik dig til at vælge uddannelsen som industritekniker?

- Jeg arbejdede som bartender og kunne mærke, at jeg gerne ville arbejde i dagtimerne. Så jeg besluttede mig for, at jeg ville tage en uddannelse. Jeg prøvede de der uddannelsestest, som ligger på nettet. Jeg tog tre forskellige test, som alle sagde, at jeg skulle være industritekniker. Så jeg tænkte: det prøver jeg, selvom jeg ikke anede, hvad en industritekniker var. Efter en uge kunne jeg mærke, at det var så meget mig. Det var som om, jeg var kommet hjem.

Hvordan fik du din læreplads hos DSB Vedligehold?

- Hele industriteknikerholdet fra skolen var inviteret ned på værkstedet i Aarhus. Det virkede som et godt sted at arbejde, og de to, som viste os rundt, var begge meget flinke. Derfor valgte jeg at søge. Jeg var så heldig, at jeg blev tilbudt lærepladsen, og det har jeg ikke fortrudt en eneste gang.

Annelie

Hvordan kobler du af?

- Jeg går ture med min hund, og jeg elsker at dyrke ting i haven – grønsager og krydderurter.

Hvad er dine ambitioner for fremtiden?

- Jeg vil gerne stå ved maskinerne i mindst 10 år mere, og med tiden, vil jeg kombinere det med en lederstilling. For selvom, jeg stadig vil være håndværker, vil jeg også gerne have mere ansvar. Det er derfor, at jeg er i gang med en lederuddannelse nu. Det skete, fordi min chef spurgte mig, hvad jeg ville i fremtiden. Jeg sagde, at jeg gerne ville være leder på et tidspunkt. "Jamen, skal du så ikke gå i gang med sådan en uddannelse da?" spurgte hun. Og det gjorde jeg så.

Hvis du skulle give et råd videre, til dem der vinder ML-Prisen i år, hvad ville det være?

- En kliché: Nyd dagen. Tag så meget af dagen ind som muligt – det er en once in a lifetime-oplevelse. Vi har også en lærling i år, der modtager prisen. Det, synes jeg, er virkelig fedt. Det er virkelig en anerkendelse af dette lille værksted. Vi har nu vundet to gange på to år. Det er jeg meget stolt over.