Colourbox2848032
02 juni 2021

IKUF hjælper virksomheder med aftalt uddannelse

Med en fokuseret indsats er det lykkedes Industriens Kompetenceudviklingsfond (IKUF) at få flere virksomheder i gang med aftalt uddannelse.

I et målrettet projekt er ti virksomheder i industrien i øjeblikket i gang med at uddanne industrioperatører inden for rammen af aftalt uddannelse.

Det er i et tæt samarbejde med Mercantec i Viborg, at de ti virksomheder i Jylland er gået i gang med at uddanne to medarbejdere hver til industrioperatører. Otte af de ti virksomheder har oprettet rammeaftale med vejledning fra IKUF.

Uddannelsesforløbet begyndte i efteråret 2020, og for at reducere fraværet af medarbejdere på virksomhederne, er medarbejderne på kursus skiftevis hver anden uge.

Kompetenceløft er en del af strategien

En af de industrivirksomheder, der er med i projektet, er Skov A/S i Glyngøre. De oprettede en rammeaftale i efteråret, og produktionschef Børge Munck Larsen forklarer, at medarbejdernes kompetenceudvikling indgår i et større strategisk arbejde for virksomheden.

- Vi vil have veluddannede medarbejdere, og det er på alle niveauer. Det er en del af vores strategi, at vi vil kompetenceudvikle. Vi tror på, at det gavner os, hvis vi har nogle kompetente medarbejdere med øje for procesoptimering af forretningen, siger Børge Munch Larsen.

Hos Skov A/S er de medarbejdere, der uddanner sig, tiltænkt en nøglerolle, når de er færdige med uddannelsen. Og det falder i god jord hos en af de to Skov-medarbejdere, der er under uddannelse til industrioperatør netop nu.  

- Jeg ser gerne, at der er et mål med, at vi uddanner os. At vi ikke bare får et svendebrev, og så er vi uddannede. Jeg vil gerne bruge det til noget og være med til at skabe noget, siger Naja Jørgensen, der har været ansat hos Skov i fire år.

Stor fleksibilitet i uddannelsesstrukturen

Uddannelsesforløbet er tilrettelagt så to medarbejdere fra hver virksomhed skiftevis er på skole og hjemme i virksomheden. Og det er en vigtig fleksibilitet af give virksomhederne, lyder det fra underviser og uddannelseskonsulent Christian W. Knudsen på Mercantec i Viborg.

Erhvervsskolen spiller en helt central rolle i opstarten af uddannelsesforløbet for de ti virksomheder. 

- Vi har en nøglerolle som uddannelsesinstitution i at understøtte virksomhedernes kompetenceudvikling. Vi har stået midt imellem virksomhederne og arbejdsmarkedets parter, og i det her fællesskab kan vi løfte rigtig meget, siger Christian Knudsen. Han fortsætter:

- Strukturen i aftalt uddannelse gør det nemt for virksomhederne at forstå økonomien i uddannelsesforløbet. I det her projekt er vi lykkedes med at gøre det klart, hvordan uddannelsens struktur og økonomien i det hænger sammen, siger Christian W. Knudsen. 

Børge Munck Larsen fra Skov A/S stemmer i.

- Det er klart, at når man kan igangsætte kompetenceløft stort set udgiftsneutralt, så er de barrierer, der kunne være ift. bevillinger, lagt ned med det samme, siger Børge Munck Larsen.

Hvad er en rammeaftale?

Hvis en virksomhed opretter en rammeaftale med IKUF, giver det nogle klare økonomiske fordele, når man skal i gang med at kompetenceudvikle.

Men for at opnå disse fordele, skal virksomheden kunne dokumentere, at uddannelsesindsatsen er en del af en strategisk udviklingsmodel for virksomheden. Dvs. IKUF understøtter virksomhedernes strategiske arbejde med uddannelse.

Læs mere om aftalt uddannelse

Kontakt os gerne og hør nærmere

Peter Høier

Chefkonsulent

Telefon

33 77 91 52

Mobil

51 52 05 10

E-mail

peh@iu.dk

Annette Lindeman Carlsen

Chefkonsulent

Telefon

33 77 91 35

Mobil

51 96 53 34

E-mail

alc@iu.dk