Uge 45 Succesfuld Konsulenttjeneste Mindre
12. nov 2021

Succesfuld konsulenttjeneste sætter gang i aftalt uddannelse

Cirka 400 virksomheder har på nuværende tidspunkt lavet en såkaldt rammeaftale om aftalt uddannelse. IKUF’s opsøgende konsulenttjeneste har med succes været med til at sætte skub i aftalt uddannelse, viser en evaluering af tjenesten.

Aftalt uddannelse er en ordning, der blev introduceret med overenskomsterne på industriens område  fra 2017, og som er blevet videreført med de nuværende overenskomster. Målet med aftalt uddannelse er at få flere virksomheder i gang med strategisk og systematisk efteruddannelse af medarbejderne og styrke den lokale dialog mellem ledelse og medarbejdere om uddannelse. Ordningen supplerer ordningen selvvalgt uddannelse.

Evaluering af konsulenttjeneste viser gode resultater

Til at understøtte aftalt uddannelse etablerede IKUF (Industriens Kompetenceudviklingsfond) i 2018 et team af opsøgende konsulenter, som hjælper virksomhederne med at komme i gang med strategisk uddannelse af medarbejderne. Teamet, der også omtales som den opsøgende uddannelseskonsulenttjeneste, er delvist finansieret af en pulje fra trepartsaftalen i 2017. Udbredelsen af puljen er i år blevet evalueret af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA), og her er der kun rosende ord at finde om IKUF’s konsulenttjeneste:

Der er stærke indikationer på, at projektet resulterer i betydelig uddannelsesaktivitet og hermed bidrager til indfrielse af puljens mål om at styrke brugen af VEU (voksenefteruddannelse – red.), lyder det bl.a. i evalueringen af konsulenttjenesten.

- Vi kan mærke, at der er en stor lyst hos virksomhederne til at komme i gang med aftalt uddannelse. Men det er også tydeligt, at virksomhederne sætter pris på den vejledning, konsulenttjenesten tilbyder. Det kan være hjælp til at vurdere uddannelsesbehov, finde og tilmelde kurser/uddannelse eller måske ansøge om tilskud fra IKUF. Ofte kræver det, at vi som konsulenter holder flere møder med en virksomhed for, at de får greb om det. Når det lykkes, viser erfaringerne, at virksomhederne bliver mere produktive og innovative, og medarbejderne bliver mere selvstændige og dygtige til at arbejde på tværs, fortæller chefkonsulent Peter Høier, som er en af konsulenterne i den opsøgende uddannelseskonsulenttjeneste.

Se EVA’s evaluering af konsulenttjenesten og andre projekter

 

Kontakt os gerne og hør nærmere

Annette Lindeman Carlsen

Chefkonsulent

Telefon

33 77 91 35

Mobil

51 96 53 34

E-mail

alc@iu.dk

Finn Brøndum

Chefkonsulent

Telefon

33 77 91 26

Mobil

20 22 41 84

E-mail

fbr@iu.dk

Hans Kærgaard

Chefkonsulent

Telefon

33 77 91 68

Mobil

40 33 62 64

E-mail

hkg@iu.dk

Peter Høier

Chefkonsulent

Telefon

33 77 91 52

Mobil

51 52 05 10

E-mail

peh@iu.dk