Design Uden Navn (38)
20 maj 2022

2021 bød på det højeste antal projekter og nye aktiviteter i Industriens Uddannelser

Nu er årsberetningen for 2021 klar, og selvom en del af året stod i skyggen af corona, bød det på rekordmange projekter, flere indgåede uddannelsesaftaler og driftsopgaver.

Selvom erhvervsskoler og AMU-centre i 2021 så småt begyndte at åbne igen, bar arbejdet i Industriens Uddannelser stadig præg af coronapandemien. Det udmøntede sig fx i flere webinarer og online virksomhedsbesøg.

Driften og mange nye projekter

Vi løste de mange faste opgaver, som understøtter virksomheder, eud-elever og kursister i hele landet.

  • Vi behandlede 593 ansøgninger om ændring af uddannelsestid.
  • Vi fik en fremgang på 3,2 pct. for indgåede uddannelsesaftaler på industriens område
  • Vi godkendte 1.889 læresteder, det er en fremgang på 10,5 procent.
  • Vi udstedte ca. 4.800 svendebreve på IU’s område.

I slutningen af 2021 havde vi 89 aktive projekter, hvilket er det hidtil højeste antal for IU. En del af stigningen skyldes Trepartsaftale om flere lærepladser og entydigt ansvar.

Desuden blev ML-Prisen på vanlig vis, helt uden coronarestriktioner, overrakt i den Sorte Diamant til 25 nyudlærte svende fra metalindustriens uddannelser.

Nye nyhedstemaer om grøn omstilling og trepartsaftalen

I 2021 har IU taget hul på to væsentlige temaer for nyheder. Det ene tema er grøn omstilling, som fokuserer på, hvordan IU’s erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser bidrager til den grønne omstilling.

Det andet tema er trepart, hvor IU løbende fortæller om arbejdet med trepartsaftalen fra 2020 og de konkrete projekter, vi sætter i gang.

I årsberetningen kan du også læse om IU’s opgaver som en del af driftsfællesskabet i Buen, arbejdet med Hands-on projektet, økonomi og en større udviklingsopgave på portalen amukurs.dk.

Læs årsberetningen her

Kontakt os gerne og hør nærmere

Henrik Amdi Madsen

Direktør

Telefon

33 77 91 04

Mobil

21 44 07 65

E-mail

ham@iu.dk