Procesoperatør Linda Baker
05 april 2024

Linda drømmer om at blive ekspert på sit felt: Nu skal hun til Skills 2024 og konkurrere mod andre procesoperatørhold

Linda drømmer om at blive ekspert på sit felt. Det er hun allerede godt på vej til, nu hvor hun skal dyste mod andre dygtige procesoperatørlærlinge ved DM i Skills. Linda har altid ønsket at arbejde med medicinalproduktion, så da muligheden for at blive procesoperatørlærling i Novo Nordisk bød sig, tøvede hun ikke et splitsekund. I Novo Nordisk får Linda sparring af sine kollegaer og gennemgår forskellige protokoller for at blive helt klar til DM i Skills 2024.

Foto: Linda Baker

Navn: Linda Baker

Virksomhed: Novo Nordisk

Skole: EUC Nordvestsjælland

Alder: 23 år

Hvad laver en procesoperatør med dine ord?

- Mit fag som procesoperatørelev handler primært om at sikre, at vi producerer medicin på en sikker, effektiv og kvalitetsmæssig korrekt måde. Jeg arbejder hos Novo Nordisk i finrensningsfabrikken, der producerer ’Human Insulin’.

Hvorfor valgte du lige at uddanne dig til procesoperatør?

- Jeg valgte det, fordi jeg altid har været interesseret i at arbejde med medicinalproduktion. Jeg lærer også bedst, når jeg kan få mine hænder i det og prøve tingene af i praksis. Det har hjulpet mig med at udvikle mine færdigheder og blive dygtigere.

Hvad vil du sige, er det bedste ved dit fag?

- Det bedste ved mit job er at være en del af et team, der producerer medicin, der hjælper folk. Jeg ønsker at bidrage til at skabe medicin, der kan forbedre menneskers livskvalitet, og jeg føler at arbejdet inden for medicinalproduktion, giver mig mulighed for at gøre netop det.

Hvorfor tror du, at du er blevet så god til dit fag, at du nu skal dyste til DM?

- Jeg tror, det skyldes min evne til at lære nyt og mit fokus på at gøre mit bedste. Erfaringen fra mine tidligere job har også hjulpet mig meget.

Hvad tænker din familie og venner om, at du skal til DM i Skills?

- De er meget støttende og glade for, at jeg er nået så langt. De tror også på mig og hepper på mig hele vejen.

Hvordan forbereder du dig til DM?

- Jeg gennemgår processer og protokoller, og jeg øver mig på forskellige scenarier for at være klar til alt, hvad konkurrencen kan kaste efter mig. Jeg har gode lærere og kollegaer, der hjælper mig.

Hvad skal publikum særligt glæde sig til ved konkurrencen?

- Publikum kan forvente at se en spændende konkurrence. De kan glæde sig til at se nogle af de bedste procesoperatørelever kæmpe mod hinanden, hvor vi udfører opgaver, der viser vores færdigheder og viden inden for området.

Hvordan bidrager dit fag til den grønne omstilling?

- Novo Nordisk har et stort fokus på bæredygtighed og miljøbeskyttelse. Vi arbejder hele tiden på at optimere vores processer for at reducere vores miljømæssige aftryk og minimere affald. 78 pct. af vores affald genbruges og 100 pct. af vores elektricitet til produktion indkøbes fra bæredygtige kilder.

Hvad drømmer du om at lave som procesoperatør?

- Jeg drømmer om at blive en ekspert inden for mit felt og bidrage til udviklingen. Jeg kigger allerede mod muligheder i udlandet for at udforske forskellige kulturer og arbejdsmiljøer.

Hvad er det vildeste, du har lavet ifm. dit fag?

- Det vildeste var nok at være en del af at producere et nyt medicinsk produkt, der kan redde menneskeliv.

Kontakt os gerne og hør nærmere

Karen Juul Thomsen

Uddannelseskonsulent

Telefon

33 77 91 71

Mobil

22 93 29 98

E-mail

kjt@iu.dk