WorldSkills 2022
01 december 2022

Årets WorldSkills sluttede med manér i Salzburg

Et lidt utraditionelt WorldSkills er slut. 15 lande og regioner stod for de 62 konkurrencer, hvor eliten med de skarpeste faglige skills repræsenterede deres lands farver. I konkurrencerne viste deltagerne med al tydelighed, at de er cremen af cremen indenfor deres felt. Metalindustrien havde tre lærlinge med til WorldSkills 2022, og de leverede nogle flotte præstationer.

Sander Hem Münchow var første levende billede til at vise sine evner som industritekniker. Sander dystede mod ligesindede i Tyskland til konkurrencen ’CNC drejning’. Her gjaldt det for deltagerne om at vise, at de har stærke færdigheder i at samle stål, aluminium og messing vha. en computer.

Sander brillierede til konkurrencen, der strakte sig over flere dage. Præstationen rakte til over 700 point ud af 800 mulige point, og han blev derfor hædret med ’Medallion for Excellence’.

- Jeg er meget tilfreds og overvældet. Det er fantastisk at blive hædret på den måde. Jeg havde et kort træningsforløb op til konkurrencen i Tyskland, så jeg er ovenud glad for, at jeg får så fin en hæder og ovenikøbet ender på en samlet 9. plads ud af 21 mulige, fortæller Sander Hem Münchow.

Dagen efter Sander havde vist sine fine kompetencer som industritekniker, var det Andreas Christensens tur. Andreas er karrosseritekniker og deltog mod den internationale elite i Schweiz i konkurrencen Autobody Repair, som går ud på at reparere bilkarrosseri. Det er med andre ord reparation af ydre dele på personbiler, varevogne, lastvogne og busser. Andreas var i fuld vigør, og det resulterede i en fornem 7. plads med 694 point ud af 800 mulige point.

Jan Aggerholm Andersen var deltager i en af de sidste konkurrencer fra d. 24. november til d. 26. november, hvor WorldSkills 2022 allerede havde været i gang i knap to måneder. Salzburg i Østrig lagde rammerne for konkurrencen Heavy Vehicle Technology, hvor entreprenørmaskinmekanikere fra hele verden skulle dyste. Jan var før konkurrencen en anelse spændt på den hårde konkurrence og de seks forskellige discipliner, han skulle duellere i. Heldigvis fik Jan den store oplevelse, som han havde håbet på og fik en flot 8. plads.

Kontakt os gerne og hør nærmere

Anne Nyegaard

Souschef

Telefon

33 77 91 54

Mobil

28 10 57 10

E-mail

an@iu.dk

Merete Hende

Chefkonsulent

Telefon

33 77 91 64

Mobil

61 13 30 41

E-mail

mh@iu.dk

Henning Michelsen Hansen

Uddannelseskonsulent

Telefon

33 77 91 72

Mobil

51 37 80 62

E-mail

hh@iu.dk